Geschiedenis van het Usui Reiki-systeem

dr. Mikao Usui Het Usui Reiki-systeem van Natuurlijk Genezen is ontdekt door Mikao Usui. Mikao Usiui is geboren op 15 augustus 1865 in het kleine dorpje Taniai, dat vandaag de dag Miryama Cho heet. Hij is geboren in een Tendai- boeddhistische familie en studeerde als kind in een Tendai-boeddhistisch klooster. Op twaalf jarige leeftijd was Usui bedreven in de krijgskunde. Hij was een man met verschillende interesses die veel las en studeerde.
Dr. Mikao Usui was getrouwd met Sadako Suzuki en had twee kinderen. Tijdens een 21-daagse vastenmeditatie op de berg Kurama Yama had Mikao Usui een spirituele ervaring. Eenentwintig dagen lang mediteerde en vaste hij, en legde 21 steentjes neer. Bij elke zonsopgang gooide hij er één naar beneden, zodat hij wist hoeveel dagen er voorbij waren gegaan, toen hij het eenentwintigste steentje naar beneden had gegooid, gebeurde er iets. Hij zag kleuren, er openbaarde zich symbolen aan hem, hij was een tevreden man toen hij de berg afliep. Dit verhaal had zich in 1922 afgespeeld, is jarenlang door verteld door Hawayo Takata en is later tot in detail terug gevonden op de herdenkingssteen van Mikao Usui. Dit visioen markeerde een
dr. Chujiro Hayashbelangrijk punt in het leven van Mikao Usui.   
Vanaf dat moment werd de Usui methode steeds bekender.
Dr. Mikao Usui leerde zijn methode aan Chujiro Hayashi, een voormalige legerarts.
Dr. Chujiro Hayashi structureerde de methode en vernoemde het naar zijn leraar Usui. Hij runde twee beroemde klinieken in Japan.
Hawayo Takata, een Japanse immigrante uit Hawaii, bezocht haar moederland om behandeld te worden voor een tumor. Ze herstelde dusdanig goed na de behandelingen door Dr. Hayashi, dat Takata besloot om zelf Reiki Master te worden.
Dr. Hayashi benoemde mevrouw Hawayo Takata uiteindelijk als zijn opvolger. Hawayo Takata leidde Reiki Masters op in de VS, wat de verspreiding van Reiki in de Westerse wereld stimuleerde. Haar kleindochter, Phyllis Lei Furumoto, is de huidige Grandmaster en houdt de Usui traditie van Reiki in stand. Zij heeft in 1988 de bestaande Reiki Masters het mandaat gegeven
om nieuwe Reiki Masters op te leiden en te intièren.
dr. Hawayo Takata
Reiki Ryoho Foundation logo